• Ana Sayfa
  • Ziyaretler
  • Günün Menüsü: Mardin Yöresel Lezzetleri” Etkinliği Boğaziçi Üniversitesi’nde Gerçekleşti

Günün Menüsü: Mardin Yöresel Lezzetleri” Etkinliği Boğaziçi Üniversitesi’nde Gerçekleşti

Yayınlanma

09:36 - 08 Ocak 2025

Mardin Dernekleri Federasyonu olarak, “Günün Menüsü: Mardin Yöresel Lezzetleri” etkinliğini tanıtmak ve katılımcılara tattırmak amacıyla bugün Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü Sosyal Tesisleri Kennedy Lodge’da yer aldık.

Etkinliğimizde, üniversitenin değerli öğretim üyeleri, İstanbul’daki iş, siyaset ve toplumsal yaşamın önde gelen isimleri ile sivil toplum kuruluşlarına katkı sağlayan Mardinli seçkin konuklarımız bir araya geldi. Şef Nevin Ölçenoğlu’nun büyük bir özenle hazırladığı yöresel yemekler ve tatlılar, katılımcılara ikram edildi.

Mardin Dernekleri Federasyonu olarak bu etkinliğin ardında yatan temel düşünce, Mardin’i tanıtmak ve Mezopotamya’nın incisi olan şehrimizin kültürel, dinsel ve etnik çeşitliliğini bir zenginlik olarak sunmaktır. Mardin mutfağı, zengin tarihsel ve kültürel mirasıyla bu toprakların derinliğini ve dokusunu yansıtmaktadır. Bu nedenle, Mardin’in yemek kültürünü tanıtmak ve Mardin’in mutfak zenginliğini gururla hatırlatmak önceliğimiz olmuştur.

Etkinliğimize destek veren Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Sayın Ramazan Kesik ve Sayın Mehmet Tunç’a teşekkür eder, ayrıca Mardin mutfağını tanıtan ve katılımcılara benzersiz bir deneyim sunan Şef Nevin Ölçenoğlu’na da şükranlarımızı sunarız. Son olarak, etkinliğimize katılan değerli hemşehrilerimiz ve dostlarımıza onurlandırdıkları için teşekkür ederiz.

Sedat Göngörür
Mardin Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı

 

Haberin Diğer Görselleri
Görselleri tıklayarak büyütebilirsiniz
Logo